Skip links

Δικαίωμα στη λήθη

About
01

Περιπτώσεις

Υπάρχουν φόρμες με τις οποίες μπορούμε να κάνουμε με σωστό τρόπο μία αίτηση για την αφαίρεση ευαίσθητων δεδομένων από αναζητήσεις επικαλούμενοι νομικές διατάξεις που ισχύουν.

Επίσης μπορούμε με τη διαμεσολάβηση έμπειρων δικηγόρων στο ηλεκτρονικό έγκλημα να αιτηθούμε την αφαίρεση του υλικού υπηρεσίες της Google.

02
03

Πριν προβείτε στο αίτημα κατάργησης ιδιωτικού περιεχομένου στο Google σκεφτείτε:


• Εάν τα δεδομένα που σκοπεύετε να διαγράψετε σχετίζονται με τα κοινωνικά σας προφίλ, η Google σας ζητά να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, ώστε να μην εμφανίζονται φωτογραφίες ή κείμενο στα αποτελέσματα.
• Για να επιβεβαιώσετε ότι το περιεχόμενο είναι διαδικτυακό, κάντε το screenshots του ερωτήματος που έχετε κάνει στο Google και των αποτελεσμάτων που επιστρέφει.
• Εάν κάποιος δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα χωρίς άδεια, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της σελίδας. 

Η διαγραφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης δεν είναι το ίδιο με τη διαγραφή περιεχομένου από το Διαδίκτυο.

Ακόμα κι αν η Google σκέφτεται να αφαιρέσει ένα αποτέλεσμα Διαδικτύου από τη βάση δεδομένων της, το περιεχόμενο θα είναι ακόμα διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Να θυμάστε ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να κρύβει αποτελέσματα από την αναζήτηση. Όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει την εξουσία να κλείσει έναν ιστότοπο.
Εάν επιθυμείτε να αφαιρέσετε εντελώς τα αποτελέσματα και από τον ιστότοπο εκτός των αποτελεσμάτων στη Google τότε προσπαθούμε πρώτα να επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του ιστότοπου.

remove-google-search-bar-on-android-google-search-bar[1]

Δικαίωμα στη λήθη

 

 

Πώς να επικοινωνήσετε με τον webmaster

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο ενός ιστοτόπου με διάφορους τρόπους:

  1. Σύνδεσμος “Επικοινωνήστε μαζί μας”: Βρείτε έναν σύνδεσμο “Επικοινωνήστε μαζί μας” ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του webmaster. Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται συνήθως στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου.
  2. Εύρεση στοιχείων επικοινωνίας με τη χρήση του Whois: Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση Whois (ποιος είναι;) για τον κάτοχο του ιστοτόπου, χρησιμοποιώντας το Google. Μεταβείτε στη διεύθυνση google.com και κάντε μια αναζήτηση whois www.example.com. Μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο του ιστοτόπου στην ενότητα Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπεύθυνου εγγραφής ή στην ενότητα Επικοινωνία με τον διαχειριστή.
  3. Επικοινωνία με την εταιρεία φιλοξενίας του ιστοτόπου: Το αποτέλεσμα της αναζήτησης Whois περιλαμβάνει συνήθως πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία φιλοξενίας του ιστοτόπου. Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον webmaster, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία φιλοξενίας του ιστοτόπου.

Αν ο webmaster έχει ήδη πραγματοποιήσει τις αλλαγές που ζητήσατε σε κάποιον ιστότοπο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να ζητήσετε την κατάργηση των παρωχημένων πληροφοριών υποβάλλοντας ένα αίτημα κατάργησης ιστοσελίδας.

Eάν το θέμα είναι σοβαρό, μέσω εξειδικευμένου δικηγόρου στο ηλεκτρονικό έγκλημα με σύνταξη του δικαστικού αιτήματος.

This website uses cookies to improve your web experience.